Az oldal helyes működéséhez elengedhetetlen bizonyos cookie-k használata. Kérjük, engedélyezze az oldal teljes körű - működési, statisztikai és hirdetési célú - használatához szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintással. Ezzel egyidejűleg elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Az óraátállítás apropója - ezért érdemes LED égőre váltani

Az óraátállítás apropója - ezért érdemes LED égőre váltani

A szokásos óraátállítás apropóján érdemes fontolóra venni a LED égők használatának a lehetőségét, merthogy ezzel a megoldással jelentősen csökkenteni lehet a világítás működtetésére rendszeresen fordítandó költségek mértékét.

Tényleg az óraátállítással spórolhatunk a legtöbbet a villanyszámlán?

A cikkben részletesen is rámutatunk arra, hogy az anyagi megfontolások mellett milyen egyéb tényezők indokolják még azt, hogy a LED égők használata felé tegyünk lépéseket.

Ha október vége, akkor évről évre megszokhattuk már, hogy következik az óraátállítás. Azonfelül, hogy ilyenkor egy teljes órával többet alhatunk, ez a metódus a világítással kapcsolatos energiafelhasználás mértékét is hivatott csökkenteni.

Persze teljesen más kérdés, hogy ez a gyakorlatban milyen hatékonysággal valósul meg. Jó eséllyel nem sokat vehetünk észre a hónap végén kézhez kapott villanyszámla változásán anélkül, hogy mi magunk nem cselekszünk aktívan a hatékonyabb energiafelhasználás elősegítése végett.

A világítás korszerűsítése nemcsak esztétikai megfontolásból lehet indokolt

A legtöbben időről időre azért veszik fontolóra az otthoni környezetben vagy pedig az irodában, munkahelyen és intézményekben alkalmazott lámpatestek és fényforrások megújítását, mert ezáltal modernizálható a helyiségek, illetve a kültér kinézete.

Kétségtelen persze, hogy a modern fényforrások egészen szemet gyönyörködtető látványt képesek nyújtani, ugyanakkor nem ez az egyetlen mellettük felhozható érv. Merthogy a halogén izzók korszerű LED égőre történő cseréje anyagi megfontolásból is indokolt lehet.

A modern LED izzók ugyanis lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, ennek köszönhetően pedig anélkül látnak el bennünket minőségi fénnyel, hogy a rezsiköltségek indokolatlanul magasak lennének. Sőt, LED égők használatával kevesebbet kell majd fizetnünk havonta.

A korszerű LED égők használatából fakadó egyéb előnyök

A költséghatékonyabb felhasználás mellett szintén a LED égők mellett szól, hogy működés közben minimális hőtermelés keletkezik csak. Ennek köszönhetően nyáron nem jelentenek extra terhelést a klímaberendezésnek, szintén csökkentve így az energiafelhasználás mértékét.

Mindemellett az sem mellékes szempont, hogy a LED égők sokkal megbízhatóbban működnek. Vagyis nem kell tartani a kiégésüktől, ami a halogén változatok kapcsán rendszeresen előkerülő problémának számít.

Egyúttal a LED égők a várható élettartam tekintetében is túlszárnyalják a hagyományos változatokat, vagyis jó néhány éven keresztül lehetnek a szolgálatunkra bármiféle rendellenesség nélkül.

Hol lehet indokolt LED égőre cserélni a halogén változatokat?

Fentebb már utaltunk rá, hogy az otthoni környezet mellett ipari körülmények között is abszolút megvan a létjogosultsága a LED fényforrások alkalmazásának. Ráadásul nemcsak beltéri viszonyok között, hanem a kültéri környezetben is tökéletesen funkcionálhatnak a megfelelő IP-védelemmel ellátott modellek.

Ennek köszönhetően nem feltétlenül kell tehát kizárólag az óraátállításra feltennünk mindent annak kapcsán, hogy valamelyest csökkenteni vagy racionalizálni tudjuk a világítás energiafelhasználásával járó költségeket.

A kínálatunkban kapható LED fényforrások alkalmazásával ugyanis ennél látványosan kedvezőbb eredményeket tudunk elérni, akár komolyabb összegeket is megspórolva minden egyes hónapban.
Az oldal tetejére