Az oldal helyes működéséhez elengedhetetlen bizonyos cookie-k használata. Kérjük, engedélyezze az oldal teljes körű - működési, statisztikai és hirdetési célú - használatához szükséges sütiket az "Elfogadom" gombra kattintással. Ezzel egyidejűleg elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Megérkezett a V-TAC Evolution széria, avagy LED fényhasznosítás magas fokon

Megérkezett a V-TAC Evolution széria, avagy LED fényhasznosítás magas fokon
A fényhasznosítással kevesen foglalkoznak fényforrások beszerzését fontolgatva, holott meglehetősen fontos tényezőről van szó. Annál is inkább, mivel a hagyományos izzók és a korszerű LED változatok fényhasznosítása kapcsán markáns különbségek jelentkezhetnek, méghozzá az utóbbiak javára.

A cikkben egyrészt a fényhasznosítás fontosságára mutatunk rá, másrészt igyekszünk inspirációt szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy miért éri meg LED fényforrásokra váltani.

A fényhasznosítás szerepéről néhány mondatban

A fényhasznosítás olyan világítástechnikai alapfogalom, amely azt mutatja meg, hogy a vizsgált fényforrás 1 Watt felvett teljesítményből hány Lumen fényáram, vagy hétköznapibb nyelven mekkora fényerősség előállítására képes. Értelemszerűen minél magasabb ez az érték, annál előnyösebb választást kínál az adott fényforrás.

Hogy szemléltetni tudjuk az erőteljes differenciát, a régi wolframszálas izzók esetében ez az érték 9-15 lm/W közötti tartományban mozgott. A legújabb V-TAC Evolution széria fényforrásainak a fényhasznosítási értéke viszont 160 lm/W. Tehát ugyanakkora teljesítmény felvétel mellett több, mint 10-szeres fény előállítására képesek.

Ahogy mondani szokás, szignifikáns a különbség, felhasználóként pedig egyáltalán nem elhanyagolható eltérésről van szó.

Amit a V-TAC fényforrásokról alapvetően tudni érdemes

A V-TAC márkanevet nem véletlenül szokás úgy emlegetni, mint Európa-szerte a LED-es termékek egyik legjobb ár-érték arányú gyártója. Mindez annak fényében még inkább érthető, hogy a V-TAC teljeskörűen képes kiszolgálni a LED világítási igényeket.

Vagyis a vállalaton belül folyamatos tervezői és innovatív fejlesztési munka zajlik, hogy a LED fényforrások kifogástalan minőséget képviseljenek. Mindezt ráadásul versenyképes árért cserébe, világszínvonalú, nagyszerűen használható LED termékeket kínálva a felhasználóknak.

Ezért éri meg a V-TAC Evolution széria modelljeit választani

Az Evolution szériába tartozó V-TAC LED fényforrások egytől egyig annak a folyamatos kutatói, tervezői és fejlesztői munkának az eredményei, amelyek egyértelműen az igények egyre magasabb színvonalon történő kiszolgálását célozzák meg.

Ennek megfelelően a V-TAC Evolution széria fényforrásai hosszú távon működnek kifogástalanul, gazdaságosan bánnak az energiával, miközben változatos formában és típusban segítenek a minőségi fény biztosításában.

Amiért erőteljesen javasolt LED világításban gondolkodni

A LED-es fényforrásoknak ma már lakásokban, házakban, intézményekben, irodákban, gyárakban, illetve egyéb ipari környezetben is abszolút megvan a létjogosultsága.

Merthogy a LED technológia segítségével úgy tehetünk szert minőségibb fényviszonyokra, hogy közben a működtetés költségeit is alacsonyabb szinten tudjuk tartani. Felhasználói szempontból tehát könnyedén kihasználható a LED-es világításban rejlő mérhetetlen potenciál.

A LED felhasználás lehetséges formái a gyakorlatban

A LED világítás kapcsán érdemes előzetesen fontolóra venni, hogy a beltér sajátosságait figyelembe véve milyen típusú fényforrások alkalmazása jelenti az optimális megoldást.

Merthogy opciókban nem kell hiányt szenvedni, hiszen mennyezeti, fali, kiegészítő, beltéri és kültéri, illetve speciális formában egytől egyig adott a lehetőség a LED fényforrások alkalmazására.

Amennyiben a választáshoz hozzáértő segítségre van szüksége, az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre.

Az oldal tetejére